Ruski ambasador u SAD: Nije bilo tajnih dogovora između Putina i Trampa

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSastanak ruskog perdsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa u Helsinkiju
Sastanak ruskog perdsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikakvih tajnih dogovora na susretu lidera Rusije i Amerike Vladimira Putina i Donalda Trampa u Helsinkiju nije bilo, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

Komentarišući njihov susret, ambasador je rekao da ne može da razume odakle svi ti negativni komentari liberlanih demokrata i republikanaca.

Donald Tramp i Vladimir Putin na samitu u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Dva vojna sporazuma Rusije i Amerike spasavaju svet od kraha

„Žalosno je što se odmah stvara negativna atmosfera. Odakle ona potičie, iskreno, nije mi jasno. Ništa natprirodno se nije tamo dogodilo“, istakao je Antonov i dodao da su se lideri tokom razgovora držali pitanja koja se tiču i Rusije i Amerike.

Ocenio je i da Rusija i SAD, budući da je reč o dvema zemljama koje u svom arsenalu drže praktično 90 odsto celokupnog nuklearnog naoružanja na svetu, nemaju prava da se svađaju, te moraju da sarađuju kako bi se osigurao mir i bezbednost.

Antonov je dodao i da će Trampu biti izuzetno komplikovano da realizuje sve to što se dogovorio sa Putinom na samitu, ali da će ruska strana pomoći u tom procesu koliko god bude mogla.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala