Srbija ne odustaje od slučaja „Žuta kuća“

© Youtube/screenshotŽuta kuća, Kosovo i Metohija
Žuta kuća, Kosovo i Metohija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao ni Vlada Srbije, neće odustati od rešavanja slučaja trgovine organima koji se navodi u izveštajima nekadašnjeg posebnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Hoće li Tači, Čeku i Ljimaj na sud zbog zločina

O slučaju „Žuta kuća“ u parlamentu je danas postavila pitanje poslanica Nove Srbije — Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić, a Lončar joj je rekao da će predsednik Republike insistirati da se to reši i da se ni u jednom momentu neće odustati od toga.

„Ni u jednom momentu neće odustati od toga, koliko je to moguće da imamo uticaja na ljude koji će da vode postupak. Siguran sam da to ne može da se sakrije i da će izaći na svetlost dana šta i kako je rađeno“, rekao je ministar.

Sanda Rašković Ivić je u parlamentu, gde je u toku rasprava, između ostalog i o presađivanju organa, pitala da li će Vučić zatražiti objašnjenje od kosovskog predsednika Hašima Tačija u vezi sa slučajem „Žuta kuća“ koji je, kako kaže, imao veze sa „transplantacijom srpskih organa“.

„Zanima me da li će Vučić pomenuti ono što se dešavalo u Žutoj kući predsedniku Kosova“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala