Zapadni mediji grme: Tramp je izdajnik i Putinova pudlica

Pratite nas
Donald Tramp i Vladimir Putin sastali su se u Helsinkiju. Vest o susretu preneli su svi svetski mediji, a neki kratko opsuju američkog predsednika — „izdajnik“.
Sastanak ruskog perdsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Putin o samitu sa Trampom: Mnogo toga se promenilo „nabolje“

Štampani mediji o samitu u Helsinkiju skoro pa jednoglasni, zna se ko je „pobedio“. Da podsetimo, najviše reakcija sa jučerašnjeg samita izazvalo je Trampovo negiranje da se Rusija mešala u izbore 2016. godine, a istragu o tome nazvao je „katastrofom za SAD“.

U SAD nekoliko medija oštro su reagovali na reči svog predsednika Donalda Trampa.

„Njujork dejli“ optužio je Trampa za izdaju. Na naslovnoj strani nalazi se ilustracija Trampa koji za ruku drži Putina golog do pojasa, a u drugoj ruci drži pištolj i puca u „Ujka Sema“.

Naslovnica „Vašington posta“ kaže „Tramp reklamira Putinovo snažno poricanje“. List dodaje da je Tramp prepustio Putinu „diplomatski trijumf“, jer je odbio da pruži podršku istrazi obaveštajnih službi o ruskom mešanju u izbore 2016. godine.

Sa druge strane, u Rusiji list „Rosijskaja gazeta“ piše da su se odnosi dveju zemalja poboljšali i da „prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima“. List dodaje i da je rezultat sastanka to što su se mnoge stvari promenile nabolje. 

Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp o Putinu: Bio je izuzetno jak

U Finskoj list „Kaupaleti“ nije imao dileme: Tramp 0 — Putin 1.

Najtiražniji list na švedskom jeziku u Finskoj „Hufvudstadsbladet“ donosi fotografiju na kojoj se Putin smeši i citira ruskog predsednika: „Tramp je bio moj favorit“.

Vest o susretu preneli su britanski mediji, a „Gardijan“ takođe piše o reakcijama na ono što je rekao Tramp. O tome piše i „Tajms“.

Tabloid „Dejli miror“ nazvao je Trampa izdajnikom, ali i „Putinovom pudlicom“. „Dejli ekspres“ piše o „novim najboljim drugarima“.   

B 92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala