Tramp o Putinu: Bio je izuzetno jak

© REUTERS / GRIGORY DUKORVladimir Putin i Donald Tramp
Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je bio izuzetno jak na samitu u Helsinkiju, smatram da smo proveli izuzetno kvalitetno vreme, izjavio je američki predsednik Donald Tramp za televiziju „Foks njuz“.

Kako je rekao komentarišući njihov nedavni susret, on i Putin su došli do izuzetno važnih zaključaka.

Sastanak ruskog perdsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Putin o samitu sa Trampom: Mnogo toga se promenilo „nabolje“

„Smatram da smo proveli kvalitetno vreme. Razgovarali smo o mnogim stvarima, uključujući širenje nuklearnog oružja, rat i mir, ekonomiju, Siriju i Ukrajinu. Razgovarali smo o mnogo čemu“, rekao je.

On je istakao i da su se SAD i Rusija nalazile „bukvalno na ivici provalije“ zbog konfrontacije koja je inicirana zbog „izmišljenog lova na veštice“.

„Mislim da će od sada sve biti u redu sa Rusijom nakon našeg susreta. Međutim, do sada je sve bilo monstruozno. Kao što je danas sve bilo produktivno, tako je i do danas sve bilo užasno. Imali smo realne probleme između naših dveju nuklearnih država, čudovišne probleme. Devedeset odsto nuklearnih kapaciteta na svetu se nalazi u rukama naših dveju zemalja, a podmetnut nam je lov na veštice koji nas je podelio“, rekao je Tramp.

„To mi je on (Putin) i rekao. Kakav je to užas. On je mislio da ćemo izuzetno teško doći do bilo kakvog dogovora“, dodao je.

Upitan da prokomentariše projekat izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, Tramp je rekao da je to suvereno pravo Nemačke, da učestvuje u kom god projektu želi, ali da je ovo konkretno pitanje veoma komplikovano, budući da je Nemačka članica NATO-a.

„To je njihov izbor. Međutim, biće komplikovano jer su u NATO-u“. rekao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala