Srbija izlazi na more, postajemo nezaobilazna trasa

© Nikana.grMore
More - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima.
Republika srpska tabla - Sputnik Srbija
Beograd i Sarajevo crtaju nove granice — prvi put posle Dejtona

Ona je, gostujući u Jutru na TV Prva, rekla da je sada na našim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na pre dve godine, jer se auto-put završava.

„Svuda se radovi rade leti. Postoji elektronska naplata putarine, koja je odlična stvar. Te elektronske naplate mogu da se kupe na ulazu u zemlju i na svim benzinskim stanicama — to je savet koji može da pomogne“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da se završavaju koridori i brza pruga Beograd—Budimpešta.

„Sav saobraćaj je ranije išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra, da ne govorim o turizmu. Završavanjem Koridora 10 sada je u Srbiji 20 miliona više automobila, ali završetkom železničkog koridora postajem nezaobilazna trasa“, istakla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da nema razvoja bez razvoja infrastrukture.

„Moramo da pravimo puteve da i se povezujemo“, kaže ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je auto-put Beograd—Sarajevo važan za ceo region, a ne samo za Srbiju i BiH, da auto-put do Crne Gore znači da i Srbija izlazi na more.

„Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd—Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd—Bar za Srbiju znači izlazak na more“, rekla je ministarka.

„Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, to su projekti vredni milijarde evra“, istakla je ministarka.

B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala