Makron stiže na Mundijal, nema sastanka sa Putinom

© Sputnik / Grigoriй Sokolov / Uđi u bazu fotografijaNavijači Francuske na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018.
Navijači Francuske na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da sastanak predsednika Rusije i Francuske na najvišem nivou tokom posete Emanuela Makrona Svetskom prvenstvu u fudbalu nije predviđen.
Fudbaleri reprezentacije Belgije nakon pobede u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Japana - Sputnik Srbija
Šef belgijske diplomatije gledaće polufinalni meč u Sankt Peterburgu

Peskov je saopštio da Moskva pozdravlja Makronovu odluku da dođe u Rusiju na Svetsko prvenstvo, ali da nisu planirani zvanični sastanaci njega i Putina. Peskov je rekao da ruski predsednik neće prisustvovati utakmici koja će se održati 10. jula u Sankt Peterburgu. On je dodao da su rusko-francuski kontakti dovoljno intenzivni, stoga „nema nedostatka komunikacije Rusije i Francuske na najvišem nivou“.

Informaciju da će francuski lider doći na polufinalnu utakmicu turnira koji se održava u Rusiji, na kojoj će se reprezentacija Francuske boriti sa Belgijom za ulazak u finale, potvrdio je za Sputnjik Generalni konzulat Francuske u Sankt Peterburgu, gde će se meč i održati.

Svetsko prvenstvo već su više puta posećivali lideri stranih država, među kojima su i kralj Španije Felipe Četvrti, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je navijala za svoju reprezentaciju u četvrtfinalu protiv Rusije u Sočiju. Pored predsednice Hrvatske ovu utakmicu su na stadionu „Fišt“ pratili i predsednik FIFA Đani Infantino i premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Moskva pozdravlja odluku Makrona da poseti Mundijal

Osim toga saopšteno je da će u Sankt Peterburg doći i kraljevski par iz Belgije, koji će podržati svoju reprezentaciju. Zajedno sa kraljem Filipom i kraljicom Matildom, za belgijsku reprezentaciju će navijati i ministar spoljnih poslova Didije Renders.

Utakmica Francuska—Belgija igra se 10. jula na stadionu „Sankt Peterburg“. U drugoj polufinalnoj utakmici, koja se igra 11. jula, sastaju se Engleska i Hrvatska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala