Šef belgijske diplomatije gledaće polufinalni meč u Sankt Peterburgu

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri reprezentacije Belgije nakon pobede u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Japana
Fudbaleri reprezentacije Belgije nakon pobede u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Japana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef belgijske diplomatije Didije Rejnders, koji je prisustvovao jučerašnjem meču belgijske fudbalske reprezentacije s nacionalnim timom Brazila u Kazanju, rekao je da planira da poseti i polufinalnu utakmicu u Sankt Peterburgu, koju Belgijanci igraju u utorak.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Moskva pozdravlja odluku Makrona da poseti Mundijal

„Za Belgiju je izuzetan uspeh to što je stigla do ove etape takmičenja, zbog toga je logično da ponovo podržim svoj tim“, rekao je on belgijskim novinarima u subotu. 

Ministar je bio i na utakmici koju su Belgijanci 23. juna igrali s reprezentativcima Tunisa, kao i na osmofinalnom meču s Japancima u Rostovu na Donu. 

Za sada, prema navodima lista „Soar“, zvanično niko osim šefa belgijske diplomatije ne namerava da putuje u Rusiju: premijer Šarl Mišel će 11. jula učestvovati na samitu NATO-a, a nema informacija o eventualnom dolasku kralja Filipa. 

U slučaju da Belgija uđe u finale Svetskog prvenstva u fudbalu, moguće je da će premijer države podržati reprezentativce na licu mesta, navodi list. 

Reprezentacija Brazila u petak je u Kazanju izgubila četvrtfinalnu utakmicu s nacionalnim timom Belgije rezultatom 1:2. U polufinalu Belgijanci će 10. jula u Sankt Peterburgu igrati s timom Francuske.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala