Guča: Čepurin diže zastavu Sabora, Popović domaćin

© AFP 2023 / RACHEL O'BRIEN Guča
Guča - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saborsku zastavu u Guči ove godine podići će ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i time 9. avgusta najaviti početak najpoznatije trubačke manifestacije. Čast da ove godine bude domaćin svim trubačima i posetiocima pripala je ministru Nenadu Popoviću, najavili su danas organizatori Dragačevskog sabora trubača.

„Ogromna mi je čast i zadovoljstvo da budem ovogodišnji domaćin sabora u Guči, to je festival trube po kome je naša Srbija prepoznatljiva u svetu, jedna od najvećih kulturnih tradicionalnih manifestacija koja je svakako i turistički važna“, rekao je Popović i dodao:

Guča - Sputnik Srbija
Velika tajna zbog koje baš truba Srbina leči

„Čepurin je prihvatio moj poziv da dođe i bude gost u Guči. Promovisaće je u Rusiji, ali i u drugim zemaljama koje posećuje, mada smatram da već postoji izuzetno interesovanje za ovaj festival koji se kao autentičan i kvalitetan izdvojio od ostalih. Vlada Republike Srbije će nastaviti da pomaže ovakve manifestacije jer je ovo nešto najlepše što možemo da pokažemo u kulturi, tradiciji i privlačenju turista.“

On je podsetio da Brazilci imaju Karneval, Nemci Oktobar fest, „a mi Srbi imamo Guču“.

„Ovo je jedinstvena prilika da ugostimo naše prijatelje iz celog regiona, iz bivših jugoslovenskih republika, kao i svih zapadnih zemalja koji su u blizini i koji su naši česti gosti, Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Italije, Francuske, i svih drugih evropskih zemalja“, kaže Popović.

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović istakao je da je Popović redak ministar i funkcioner koji je izabran za domaćina Sabora trubača.

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala