Švedski ministri bojkotovali Rusiju — sada su uvideli grešku

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaNavijači Švedske proslavljaju pobedu nad Švajcarskom i plasman u četvrtfinale
Navijači Švedske proslavljaju pobedu nad Švajcarskom i plasman u četvrtfinale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za privredu i inovacije Švedske Mikael Damberg, koji je doputovao u Sankt Peterburg da podrži nacionalnu selekciju, saopštio je Sputnjiku da je „oduševljen ruskim gostoprimstvom“.
Šveđani proslavljaju gol Forsberg - Sputnik Srbija
Šaćiri, Džaka i ekipa „lete“ kući, hrabra Švedska u četvrtfinalu! (foto)

Damberg je primetio da su Šveđane dočekali u Rusiju vrlo gostoprimljivo i dodao da je podrška navijača reprezentaciji na visini.

„Do sada od naših navijača čujem samo pozitivne komentare o organizaciji utakmica u Rusiji, oni su zadovoljni“, dodao je ministar.

Svetsko prvenstvo u fudbalu se održava od 14. juna do 15. jula u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Volgogradu, Jekaterinburgu, Kazanju, Kalinjingradu, Nižnjem Novgorodu, Rostovu na Donu, Samari, Saransku, Sočiju.

Uoči početka Mundijala Švedska je objavila da će poslati zvanične predstavnike. Prema informacijama radija SR, premijer i članovi Vlade su odlučili da ne doputuju, protestujući tako „protiv političke situacije u Rusiji“, a isto tako u znak solidarnosti sa Velikom britanijom nakon „slučaja Skripalj“. Ministar za sport Anika Strandhel rekla je da „neće biti nikakvog zvaničnog učešća na ceremoniji otvaranja, niti na utakmicama“. Kasnije je šefica švedske diplomatije Margot Valstrom izjavila da će predstavnici Vlade ipak otići u Rusiju, kako bi dali podršku nacionalnoj reprezentaciji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala