Peskov: Proslava pobede Rusije kao 1945. godine

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNavijači proslavljaju pobedu reprezentacije Rusije u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Španije
Navijači proslavljaju pobedu reprezentacije Rusije u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Španije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proslava u Rusiji pobede reprezentacije na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. nad Španijom može da se uporedi sa događajima od 9. maja 1945. godine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Presrećni Rusi i tužni Španci posle odbrane Akinfejeva - Sputnik Srbija
RUSIJA JE U ČETVRTFINALU! Akinfejev je novi ruski bog (foto)

Komentarišući tekst lista „Independent“ da Rusija nije imala ovakav trijumf od 1945. godine, Peskov je naveo da su sa emocionalnog stanovišta „ushićene i epske“ procene događaja razumljive.

„Ako se pogledaju ulice mnogih ruskih gradova juče, uključujući i Moskvu, lično sam posmatrao, to umnogome može da se uporedi sa događajima od 9. maja 1945. godine, osim što nije bilo počasne paljbe“, rekao je on.

Peskov je istakao da se u ovom slučaju radilo o proslavljanju pobede ne u ratu, već u sportu.

„Sport približava, a ne razjedinjuje. I to je poštena igra, a u poštenoj igri pobeđuje najjači u tom trenutku“, dodao je Peskov.

On je, takođe, ispričao da je utakmicu gledao na stadionu i „radovao se zajedno sa svima i nervirao zajedno sa svima“.

Reprezentacija Rusije u fudbalu pobedila je Španiju u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je ruski golman Igor Akinfejev, koji je odbranio dva gola prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala