Zašto je Moskva idealno mesto da se piše srpska istorija

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi
Pogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atmosfera u glavnom gradu Rusije Moskvi, uoči odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Mundijala između Srbije i Brazila, polako se „zagreva“, a utisak je da bar kad su navijači u pitanju srpski tim već ima prednost.
Glavni sudija Feliks Brih pokazuje žuti karton fudbaleru Srbije Aleksandru Mitroviću na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Lazanski: Kako se nemački sudija osvetio „malim Rusima“ za Drugi svetski rat (video)

Na manje od 48 sati uoči meča navijači Srbije su već poprilično dominantni u centru prelepe ruske prestonice, a svesrdnu pomoć dobijaju i od domaćina.

Reporter Tanjuga imao je priliku da razgovara sa njima i optimizam je reč koja dominira.

Ne samo zbog činjenice da je u fudbalu sve moguće i da Brazil nije impresionirao u prva dva kola, nego i zbog simbolike da se duel koji bi mogao da bude istorijski igra u gradu gde su Srbi više od gostiju — braća u pravom smislu te reči.

Još kada se tome doda da se meč igra na stadionu Spartaka, koji je zvanično otvoren utakmicom slavnog moskovskog kluba i Crvene zvezde, jasno je da svi jedva čekaju početak meča koji, kako je napisao selektor Srbije Mladen Krstajić na Instagramu, može da povede srpski tim u večnost.

Dakle, Švajcarska je arhivirana, šta je bilo bilo je, sledi meč koji je savršenstvo za sve koji prate fudbal — Srbija protiv Brazila.

Utakmica se igra sutra od 20 sati.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala