Urugvajski ministar sporta: Rusija organizovala najbolji Mundijal u istoriji

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri reprezentacije Urugvaja na treningu u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu
Fudbaleri reprezentacije Urugvaja na treningu u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar sporta Urugvaja Fernando Kaseres izjavio je da se uverio da je ruski narod upravo onakav kako je opisan u klasičnoj literaturi i da je Rusija velika sportska sila koja je organizovala najbolje u istoriji Svetsko prvenstvo u fudbalu.
Edison Kavani proslavlja svoj prvi pogodak na SP - Sputnik Srbija
Urugvaj 3—0 Rusija: Akinfejev nije dovoljan, Suarez i Kavani napokon proradili (foto)

Prvo Svetsko prvenstvo održano je u Urugvaju 1930. godine.

„Rusija je politička i ekonomska sila i velika sportska sila. Više od 80 godina kasnije Rusija je organizovala najbolje Svetsko prvenstvo u istoriji. I infrastruktura i susreti navijača i organizacija su na najvišem nivou. Mi smo upoznati sa ruskim narodom kroz književnost. A sada smo mogli da saznamo da je ruski narod upravo takav, kakav je opisan u klasičnim knjigama. Mnogo vam hvala za prijem!“, rekao je Kaseres na konferenciji za novinare.

„Pre 88 godina u Urugvaju je održano prvo svetsko prvenstvo. To je bilo rođenje onoga što se sada dešava u Rusiji. Promenio se svet, promenio se fudbal, promenile su se naše zemlje. Ali ljubav prema fudbalu još uvek nas ujedinjuje“, istakao je on.

Kaseres je rekao da je reprezentacija Urugvaja zadovoljna smeštajem u Nižnjenovgorodskoj oblasti koju je izabrala za vreme turnira.

„Možemo da ponovimo: Urugvaj je veoma zadovoljan svom pruženom infrastrukturom. I sportski objekti i svakodnevni život — sve nam odgovara. Naša reprezentacija obično igra na stadionima lošijeg nivoa od onog koji je ovde izgrađen. Zbog toga smo u Rusiji svime zadovoljni“, naglasio je on.

Navijali na Mundijalu - Sputnik Srbija
Francuzi: Predstavili su nam kao da idemo u zemlju u kojoj se ratuje, a ovde je sjajno

Ministar je dodao da Urugvaj namerava da konkuriše za organizaciju turnira 2030. zajedno sa Argentinom i Paragvajem, na stogodišnjicu prvog Mundijala.

„Nadamo se podršci Rusije u procesu aplikacije. Sanjamo da organizujemo Svetsko prvenstvo barem na istom nivou kao u Rusiji. Ali to su samo snovi, a za Rusiju je stvarnost. Organizovali ste najbolje svetsko prvenstvo u istoriji fudbala“, istakao je on. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala