Određen sudija za meč decenije Srbija — Brazil: Ne vidi čiste penale, ali... (video)

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaIranski sudija Alireza Fagani na utakmici između Nemačke i Meksika
Iranski sudija Alireza Fagani na utakmici između Nemačke i Meksika - Sputnik Srbija
Pratite nas
FIFA je odredila i arbitra za sudar „Orlova“ i Brazila koji je na programu u sredu od 20 sati u Moskvi.
Aleksandar Mitrović ne može da veruje da sudija Feliks Brih iz Nemačke nije dosudio jedanaesterac, već prekršaj u napadu. - Sputnik Srbija
Nemački sudija Brih žestoko oštetio Srbiju? (foto)

U pitanju je iranski sudija Alireza Fagani, koji potiče iz porodice fudbalskih arbitara. Naime, i otac mu je bio „čovek u crnom“, a on je nastavio njegovim stopama.

Alireza Fagani je igrao niželigaški fudbal u Iranu, a onda je rešio da se oproba u suđenju, pa je za samo godinu dana, otkako je dogurao do tamošnje prve lige, stigao i na listu FIFA sudija.

Još se pamti kako je u Kupu konfederacija prošle godine, kada je FIFA i počela da koristi VAR tehnologiju, odbio da je koristi kada je na meču Čile — Portugal bio ubeđen da je pravilno dosudio, da prekršaja u korist južnoameričke ekipe nije bilo u kaznenom prostoru evropskog rivala. Međutim, da je konsultovao saradnike iz VAR kancelarije, jasno bi uvideo da je Portugalac Žoze Fonte nagazio, time i sapleo, Fransiska Silvu u šesnaestercu. 

Alireza Fagani, međutim, uopšte ne spada u klasične arbitre, jer voli da priča o tome šta mu se ne sviđa u sportu, zbog čega su mu Iranci na godinu dana bili zabranili da deli pravdu u tamošnjoj Superligi. Prosto, previše je kritikovao šta ne valja, pa je usledila sankcija.

A da se ne libi da stane na stranu pravde, poput činjenice da je „autsajder“ Meksiko bio bliži pobedi u prvom kolu, kada se nadmetao sa aktuelnim prvakom sveta, Nemačkom, pokazuje i konačan rezultat te utakmice — Meksikanci su pobedili „pancere“ sa 1:0.    

Blic 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala