Vučić o dijalogu: U nedelju — teško, ali...

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u nedelju na nastavku dijaloga sa Prištinom biti teško, ali da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod i zalagati se za kompromis.

Biće to, ističe, još jedna prilika da se čuje naša pozicija, još jedna prilika za borbu za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje.

Aleksandar Vučić u Pančevu - Sputnik Srbija
Vučić: Nema batine kojom će me naterati da im služim. Reći ću — „Želim vam sve najbolje“!

Vučić je, u Dimitrovgradu, na pitanje novinara da li će Srbija rešiti pitanje pasoša, jer Srbi sa KiM ne mogu da putuju bez viza, odgovorio da postoji taj problem, ali da je Brisel to u više navrata zaustavljao.

„Nadam se da ćemo pronaći rešenje. Najveći broj ljudi je to rešio prijavama na nekom drugom mestu. Gledamo kako da pronađemo tehnička rešenja za to pitanje“, objasnio je on.

Na konstataciju da sve više mladih Srba odlazi sa Kosova i Metohije, Vučić je rekao da Srbija čini što može, između ostalog i dovođenjem investitora, ali da je i to teško zbog nepostojećeg bezbednog pravnog okvira.

„Mi inače više od petsto miliona evra izdvajamo godišnje za svoje stanovništvo na KiM. Znamo da oni to cene i znaju“, rekao je on.

Vučić je ukazao da država radi na tome da zadrži srpsko stanovništvo na KiM i kroz projekte kakvo je naselje „Sunčana dolina“.

„Međutim, mladi ne odlaze samo sa Kosova, već i iz Beograda, i drugih delova Srbije. Zato je važno da što pre, po životnom standardu pristižemo druge“, naglasio je on.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala