Vučić: Nema batine kojom će me naterati da im služim. Reći ću — „Želim vam sve najbolje“!

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić u Pančevu
Aleksandar Vučić u Pančevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da se povinuje bilo kakvim pritiscima.

On je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao sa ljudima u Briselu i rekao „ako su ovo stavovi Albanaca, da ne gubimo vreme, da ne dolazim“, a da je zamoljen da dođe.

Srbija i Kosovo - Sputnik Srbija
Ofanziva Kvinte: Pritisak na Srbiju zbog Kosova ulazi u najopasniju fazu

„Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte“, poručio je Vučić.

Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenioznim idejama i da se ne plaši ni pritiska sa Zapada.

„Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste spremni da razgovarate o kompromisima, mi smo spremni. Mi ništa ne zakucavamo i spremni smo da razgovaramo“, naglasio je Vučić.

On je kazao da, ako na takav način Albanci misle da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija će otići u Brisel i reći „sve najbolje vam želimo“, a Evropi „kada ispune Briselski sporazum, da nastavimo“.

„Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanju vode, navodnom otimanju novinara“, kazao je predsednik.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala