Poslednje poruke „orlova“ pred veliku bitku

© REUTERS / FABRIZIO BENSCHMladen Krstajić i Nemanja Matić na konferenciji za medije
Mladen Krstajić i Nemanja Matić na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U reprezentaciji Srbije vlada optimizam uoči večerašnje utakmice protiv Švajcarske. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da zna kvalitete ali i mane Švajcarske i da će pokušati da ih iskoristi kako bi naša selekcija pobedom prošla u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

„Švajcarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo sa njima i to su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, biće žestoko“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Kalinjingradu, gde srpski tim večeras igra.

Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija
Švajcarske zastave na Kosovu pred okršaj sa Srbima (foto)

Krstajić je poručio da srpski reprezentativci spremno dočekuju verovatno odlučujući duel i da je atmosfera u timu odlična. Kako je rekao, biće nekih taktičkih promena, ali većih odstupanja od naše igre neće biti. On je dodao da očekuje agresivnu igru, ali i fer-plej.

„Veliki je uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo, posle zaista teške grupe u kojoj smo bili i mislim da smo zasluženo došli ovde. Što se tiče same poruke Srbiji, mogu da kažem da budu spokojni, da su igrači zdravi, što je najvažnije, da su orni i željni da se ponovo dokažu, kao što su pokazali volju i želju u utakmici protiv Kostarike“, podvukao je Krstajić.

On je takođe naglasio da ga ne zanimaju provokacije i tenzije koje dižu švajcarski reprezentativci rođeni na Kosmetu.

Naš selektor nije zabrinut ni zbog vremenskih (ne)prilika koje najavljuju meteorolozi.

„Mi iz Srbije smo navikli na sve nepogode“, našalio se on.

Lisica - Sputnik Srbija
Lisičić Kurš predviđa pobedu „orlova“

Krstajić je istakao da se u Rusiji oseća kao u Srbiji zbog podrške Rusa.

„Prvo da se zahvalim Rusiji na velikom gostoprimstvu, osećamo se kao kod kuće, imali smo fantastičnu podršku od strane ruskih navijača i u Samari. I to je normalno, jer kao što oni navijaju za nas, tako i mi navijamo za njih“, rekao je Krstajić.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić je ocenio da nas očekuje jedna „paklena utakmica“, ali da je naš tim spreman na sve i da ide na pobedu.

„U poslednjih nekoliko godina ovo je najbolja godina za srpski fudbal. Plasirali smo se kao prvi na tabeli u svojoj grupi na Svetskom prvenstvu, pobedili smo prvu utakmicu i ja se nadam da se nećemo ovde zaustaviti“, rekao je Matić.

On je istakao da oseća podršku naroda iz Srbije, ali i iz Rusije.

„Osećamo je, naravno. Sa pobedom protiv Kostarike ulili smo narodu nadu da možemo da napravimo nešto veliko, ali mi smo na zemlji. Sam plasman predstavlja ogroman uspeh, a za više, idemo korak po korak, videćemo koje su nam granice“, rekao je Matić.

Srbija i Švajcarska igraju večeras od 20 sati na stadionu „Kalinjingrad“ u istoimenom gradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala