Uhapšen poslanik Zlatne zore

© AP Photo / Giannis PapanikosAntimakedonski protesti u Peli, rodnom mestu Aleksandra Makedonskog
Antimakedonski protesti u Peli, rodnom mestu Aleksandra Makedonskog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik grčke ultradesničarske stranke Zlatna zora Konstantinos Barbarusis uhapšen je jutros u severnom delu Atine u kući svog prijatelja, a uhapsile su ga antiterorističke policijske snage.

Konstantinos Barbarusis je bio u bekstvu od petka, nakon što ga je tužilac optužio za izdaju, navodi danas grčki list Katimerini.

Aleksis Cipras i Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Ništa nije gotovo: Brojne prepreke za sprovođenje sporazuma Ciprasa i Zaeva

U obraćanju poslanicima u petak, tokom debate o zahtevu za glasanje o nepoverenju vladi koji je podnela opozicija zbog sporazuma o imenu sa Makedonijom, Barbarusis je rekao da bi vojska trebalo da uhapsi premijera Aleksisa Ciprasa, njegovog koalicionog partnera Panosa Kamenosa i grčkog predsednika Prokopisa Pavlopulosa, kako bi „sprečila izdaju“, odnosno sporazum sa Skopljem.

Zbog njegovog obraćanja, predsednik parlamenta je zabranio Zlatnoj zori bilo kakvu dalju diskusiju o zahtevu za glasanje o nepoverenju vladi i optužio Zlatnu zoru za podsticanje nasilja.

U međuvremenu, rukovodstvo Zlatne zore izbacilo je Barbarusisa iz članstva, zbog odstupanja od stavova te ultradesničarske partije.

Inače, mediji su u petak javili da je Barbarusis uhapšen tog dana zbog pozivanja na vojni puč tokom debate u parlamentu, ali Katimerini navodi da je on od petka bio u bekstvu i da je uhapšen danas.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala