Soroš: Tramp je vrhunski narcis spreman da uništi svet

© AP Photo / Ferdinand OstropDžordž Soroš
Džordž Soroš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki milijarder Džordž Soroš rekao je za američkog predsednika Donalda Trampa da je „narcis koji se smatra svemoćnim i koji je voljan da uništi svet“.

Soroš je rekao da će, ako američka Demokratska stranka premoćno dobije generalne izbore ove jeseni i ostvari većinu u Kongresu i Senatu, te počne s procedurom opoziva, podržati Trampovu smenu.

Tramp i Soroš su u vrlo lošim odnosima još od izbora na kojima je Tramp pobedio Hilari Klinton, koju je podržao Soroš, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

Džordž Soroš u Parizu. - Sputnik Srbija
Soroš u Italiji: Da li Putin plaća Ligu?

Soroš je donirao Klintonovoj kampanji više od 10,5 miliona dolara, prema podacima Centra za odgovornu politiku u Vašingtonu.

Prošle godine, Soroš je izgubio skoro milijardu dolara usled berzanskih špekulacija nakon Trampove pobede.

U zemlji Soroševog rođenja, Mađarskoj, premijer Viktor Orban pokrenuo je protiv Soroša kampanju proglašavajući ga državnim neprijateljem i najavljujući „Zakon za zaustavljanje Soroša“ kojim bi se ograničilo strano finansiranje civilnog društva i zabranilo ono koje predstavlja „nacionalni sigurnosni rizik“.

Zbog toga je Soroš svoje kancelarije preselio iz Budimpešte u Berlin.

Osim u Mađarskoj, Soroš je meta sve žešćih napada republikanaca u SAD.

Njega je nedavno prozvao i ruski predsednik Vladimir Putin, tvrdeći da su njegove donacije širom sveta mešanje u izbore.

Uprkos svemu, 87-godišnji Soroš ne misli da se preda niti da se povuče u penziju, već najavljuje da će se boriti još žešće za svoje političke ciljeve.

„Što je veća opasnost, što je veća pretnja, više se osećam da joj se moram suprotstaviti. Stoga u tom smislu, da, udvostručio sam svoje napore“, rekao je Soroš u intervjuu za „Vašington post“, preneo je hrvatski portal.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala