Milenković: Spremni smo za Kostariku

© REUTERS / Heinz-Peter BaderNikola Milenković u akciji
Nikola Milenković u akciji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mladi srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković, koji se nametnuo na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, istakao je da mu prijaju poređenja sa legendarnim Nemanjom Vidićem i dodao da mora da nastavi da radi kako bi pokušao da krene njegovim putem.
Srpski fudbaleri ispraćeni u Rusiju: Verujte u nas...

„Velika je stvar kada vas neko poredi sa igračem kakav je bio Vidić. Moram da nastavim da se nosim sa tim, Nemanja je bio ’strašan‘ fudbaler, a ja sam tek počeo i veliki je posao ispred mene“, rekao je Milenković pre puta u Rusiju sa aerodroma „Nikola Tesla“.

Isto tako, priznaje da mu je puno znače pohvale, pre svih selektora Mladena Krstajića, koji ga je i prvi uporedio sa Vidićem.

„Prijaju mi i znače pohvale, posebno od sjajnog čoveka i fudbalera Krstajića. To mi daje stimulans da radim još više“, kaže štoper Fiorentine.

Milenković ističe da su „Orlovi“ spremni za nastup na najvećoj fudbalskoj smotri.

Fudbaleri Srbije posle utakmice sa Bolivijom - Sputnik Srbija
Poslednje zagrevanje pred Mundijal: Srbija deklasirala Boliviju sa 5:1

„Oseća se euforija pred Svetsko prvenstvo, ali moramo da budemo skromni kao do sada. Spremni smo za prvu utakmicu sa Kostarikom koja je najvažnija i mirni je dočekujemo.“

Njega je obradovala pobeda nad Bolivijom 5:1 u generalnoj probi, ali i upozorio da ne smeju da se dešavaju greške kao kod primljenog gola.

„Meč protiv Bolivije je dobra provera za nas i prava uvertira, dali smo pet golova i to nam daje samopouzdanje… Ipak, primili smo gol koji nije smeo da se desi, takve greške na Svetskom prvenstvu skupo će nas koštati. Pojedine stvari moramo da ispravimo u najkraćem roku“, zaključio je bivši Partizanov đak.

Srbija će na Mundijalu igrati u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, koja je prvi rival 17. juna u Samari.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala