Putin Porošenku: Hitno osloboditi uhapšene ruske novinare

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji
Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom izjavio da je neophodno po hitnom postupku osloboditi ruske novinare koji su uhapšeni na teritoriji Ukrajine, saopštila je pres-služba Kremlja.
Kiril Višinski - Sputnik Srbija
Pogoršano zdravstveno stanje novinara Višinskog

„Posebnu pažnju su predsednici posvetili humanitarnim pitanjima, a pre svega razmeni zarobljenika. Putin je naglasio da je neophodno pod hitno osloboditi sve ruske novinare koji su uhapšeni u Ukrajini“, navodi se.

Predsednici su postigli saglasnost i da ombudsmani obe zemlje dobiju mogućnost da posete te ljude koji se trenutno nalaze u zatvorima, kako u Rusiji, tako i u Ukrajini.

Putin i Porošenko su razgovarali i o situaciji na jugoistoku Ukrajine, kao i o tome kako teče proces implementacija Minskog sporazuma.

„Na inicijativu ukrajinske strane Putin i Porošenko su razgovarali telefonom. Reči je bilo i o situaciji na jugoistoku Ukrajine, a sve u svetlu predstojećeg susreta ministara inostranih poslova Normandijske četvorka, koji je zakazan za 11. jun u Berlinu“, ističe Kremlj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala