Putin: Očekujem od Trampa da ispuni predizborno obećanje

© AP Photo / Evan VucciPredsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da očekuje da predsednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje kada je reč o poboljšanju odnosa sa Moskvom, i istakao da je Rusija za to spremna, a da je lopta u američkom dvorištu.

Putin je na televiziji „Rusija 1“ rekao da Tramp ispunjava obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje, a da je jedno od obećanja bilo da će poboljšati odnose SAD i Rusije.

„Nadam se da će se to dogoditi, barem smo mi za to spremni, i mislim da je lopta u dvorištu SAD“, istakao je ruski predsednik.

Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Peskov potvrdio: Putin i Tramp razgovarali o mogućem susretu u Beču

Putin tvrdi i da mnogi odluke SAD i američkog predsednika kritikuju, ali Tramp ispunjava svoja obećanja.

On se osvrnuo i na dosadašnje iskustvo kada je reč o odnosu sa Trampom rekavši da američki predsednik pažljiv čovek, da ume da sluša, i da reaguje na argumente, zbog čega i imam razloga da mislim da je dijalog sa njim konstruktivan.

„To iskustvo koje imam u razgovoru sa Trampom govori mi da, uprkos tome što njegove poteze mahom kritikuju, između ostalog i na međunarodnoj sceni i u sferi ekonomije, on je pažljiv čovek, koji ume da sluša i da reaguje na argumente koje mu navodite. Sve mi to daje osnov da verujem da dijalog može biti konstruktivan“, precizirao je.

Putin smatra i da su susreti sa Trampom izuzetno korisni, ali da je najvažnije da unutarpolitička situacija u SAD omogući da ti susreti budu realizovani.

„Sretali smo se na međunarodnim terenima. Naravno, to ne daje toliko mogućnosti da se posvetimo rusko-američkim odnosima. Ali generalno gledano, smatram da su ti susreti korisni. Pitanje je samo koliko unutarpolitička situacija u SAD omogućava da to bude izvedeno“, dodao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala