Pucnjava na hrvatsko-slovenačkoj granici, nasrtaj na policiju

© AP Photo / Darko VojinovicHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska policija saopštila je da je kod granice sa Slovenijom upotrebila vatreno oružje kako bi se odbranila od napada nepoznate osobe i zaštitila granicu, prenosi Hina.
Migranti - Sputnik Srbija
Opet dolaze: Migranti daju 1.000 evra da pređu Drinu

Pozivajući se na nezvanična saznanja, hrvatski mediji prenose da je do pucnjave došlo kada je migrant, koji je ilegalno ušao u Hrvatsku, nameravao da ilegalno pređe u Sloveniju, a kada je policija pokušala u tome da ga spreči, on je nasrnuo na policajca.

„Pucnjem iz službenog pištolja u tlo policajac je u sredu uz hrvatsko-slovenačku granicu u opštini Netretić odbio fizički napad zasad nepoznatog napadača, koji je pod nadzorom policije“, saopštila je neposredno nakon tog događaja Policijska uprava Karlovac.

U kratkom policijskom saopštenju navodi se da je policija u mestu Prilišće bila prisiljena na upozoravajuću upotrebu vatrenog oružja kako bi se zaštitila od fizičkog napada nepoznate osobe, ali i kako bi zaštitila državnu granicu.

Dodaje se da je policijski službenik PU Karlovac upotrebio vatreno oružje kao sredstvo prisile, tako što je radi odbijanja neposrednog napada na sebe pucao u tlo i to u trenutku kada je nepoznata osoba krenula fizički da ga napada.

Napadač se nalazi pod nadzorom policije i u toku je sprovođenje kriminalističkog ispitivanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala