Makron: Nikada ne otkrivam šta se dešava iza zatvorenih vrata

© AP Photo / Philippe WojazerPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron odbio je da otkrije detalje pregovora sa Donaldom Trampom, pozivajući se na citat koji se pripisuje prvom kancelaru Nemačkog carstva Otou fon Bizmarku, prenosi „Uest Frans“.

„Nikada ne otkrivam šta se dešava iza zatvorenih vrata, jer, kako je rekao Bizmark, ako otkrijete ljudima recept za kobasice, nisam siguran da će nastaviti da ih jedu“, rekao je Makron.

Prema njegovim rečima, „kuhinjski komentari“ teško da će pomoći da se postavi sto ili poboljša apetit. Pri tome je francuski lider istakao da je dijalog sa Trampom bio „otvoren“.

Fabrika Folksvagena - Sputnik Srbija
Evropa ne može da se suprostavi „čeličnom ratu“ Amerike, ali će nešto shvatiti...

Ranije je izvor Si-En-Ena saopštio da je prošlonedeljni telefonski razgovor Makrona i Trampa bio „užasan“. Kako je saopštila televizija BFMTV, francuski predsednik nazvao je nezakonitim uvođenje američkih carina na čelik i aluminijum, naglašavajući da te mere predstavljaju grešku.

Prošlog četvrtka, 31. maja, objavljeno je da Sjedinjene Američke Države uvode carine od 25 i 10 odsto za čelik i aluminijum koji se uvoze iz Evrope, Kanade, Meksika i drugih zemalja, sa izuzetkom Argentine. Evropska unija će 1. juna pokrenuti zakonske procedure protiv tog koraka u okviru Svetske trgovinske organizacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala