Poslanik Vrhovne rade: Sramotno fingiranje ubistva Bapčenka

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Vrhovne rade iz partije „Opozicioni blok“ Mihail Dopkin izjavio je da je Služba bezbednosti Ukrajine osramotila zemlju fingiranjem ubistva ruskog novinara Arkadija Bapčenka.

„Osramotili su Ukrajinu. Jako mnogo ljudi van naše zemlje je komentarisalo tu situaciju i dalo svoje ocene. Svi smo postali taoci tog jeftinog spektakla“, rekao je Dopkin za televiziju „112 Ukrajina“.

Lisice, hapšenje - Sputnik Srbija
Organizator „atentata“ na Bapčenka: Znao sam da će izvršilac sve reći SBU

On je izrazio žaljenje što su vlade mnogih zemalja i međunarodne organizacije bile učesnice u tom neslavnom događaju, te da Ukrajina iz svega toga ništa dobrog nije dobila.

„Šta su hteli time da postignu? Ko je to režirao? Ne znam da li su na taj način nekome hteli da podignu rejting, ali svakako ništa pozitivno nisu dobili“, dodao je ukrajinski poslanik.

S tim u vezi se u četvrtak, 31. maja, oglasio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je izjavio da ukrajinske vlasti moraju da odgovaraju za svoje izjave o umešanosti Rusije u pokušaj ubistva novinara Arkadija Bapčenka ili će ličiti na kolege iz Velike Britanije.

Kako je ocenio, celokupna priča u vezi sa incidentom sa Bapčenkom pokazuje da je u Ukrajini izuzetno opasno biti novinar.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala