Bivši šef Mosada: Netanijahu planirao napad na Iran

© REUTERS / Ronen Zvulun/File PhotoSa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.
Sa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izdao je 2011. godine naredbu vojsci da se u roku od 15 dana spremi za napad na Iran, izjavio je bivši šef Mosada Tamir Pardo.

Pardo, koji je bio šef izraelske obaveštajne agencije od 2011. do 2016. godine, rekao je to izraelskoj televiziji „Kešet“, navodeći da naredba nije data „zbog vežbe“, prenosi AP.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Izrael: Nema mesta iranskom vojnom prisustvu u Siriji

„Kada vam on kaže da započnete proces, znate da se on ne sprema za igru sa vama. Te stvari imaju ogroman značaj“, rekao je Pardo.

Netanijahuov kabinet zasad nije komentarisao Pardove tvrdnje.

Netanijahu je juče izjavio da Izrael neće dozvoliti Iranu da se naoružava nuklearnim oružjem.

Pardove tvrdnje dolaze u vreme kada Izrael i Iran vode rat u senci u Siriji, koji je nakratko zapretio da preraste u pun sukob ovog meseca, kada je izraelska vojska napala iranske pozicije u Siriji i ubila iranske borce nakon navodne iranske raketne vatre usmerene na deo strateške Golanske visoravni.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala