Popović sa Oreškinom o ekonomskoj saradnji i investicijama

© Kabinet ministra PopovićaNenad Popović i Maksim Oreškin
Nenad Popović i Maksim Oreškin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji boravi na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, razgovarao je danas sa ministrom ekonomskog razvoja u novoj vladi Ruske Federacije Maksimom Oreškinom, i tom prilikom istakao da je Srbija izvanredno mesto za privlačenje ruskih investicija i zajednički nastup na tržištu EU.
Nenad Popović - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Popović za Sputnjik o pozivu na Putinovu inauguraciju

Tokom razgovora ocenjeno je i da postoji veliki potencijal za unapređenje ekonomske sarađe između Srbije i Rusije, pre svega u oblasti digitalne ekonomije.

Popović je naveo da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nema carine na izvoz u Rusiju, ali istovremeno nema carine ni za izvoz u EU.

„Zato je Srbija izvanredno mesto za privlačenje ruskih investicija i zajednički nastup srpskih i ruskih kompanija na tržištu EU“, naveo je Popović.

On je istakao da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, ocenivši da je Rusija važno tržište za srpske privrednike, što pokazuje konstantni rast srpskog izvoza u Rusiju u prethodnim godinama.

Popović je učestvovao na radnom doručku koji je na Ekonomskom forumu organizovala „Zberbanka“ i ovom prilikom razgovarao sa Oreškinom.

Tokom radnog doručka Popović je razgovarao i sa ministrom finansija Rusije Antonom Siluanovom, potpredsednicom ruske vlade Tatjanom Golikovom i savetnikom predsednika Putina za ekonomska pitanja Jevsejem Gurvičom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala