Džonson se požalio: Baci kamen u Kensington i pogodićeš oligarha

© REUTERS / Max RossiBritanski ministar inostranih poslova Boris Džonson (u sredini)
Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson (u sredini) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson u razgovoru sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovom (Vovanom) i Aleksejem Stoljarovom (Leksusom) rekao je da London proučava mogućnost uvođenja novih sankcija oligarsima. Jedan od komičara se predstavio kao premijer Jermenije Nikol Pašinjan i sa Džonsonom je razgovarao 18 minuta.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Ruski prankeri raskrinkali planove EU za diskreditovanje izbora u Rusiji (video)

Na snimku koji je postavljen na internetu čuje se kako Džonson čestita sagovorniku na izboru za premijera i sa njim zatim razgovara o britansko-ruskim odnosima, trovanju Sergeja Skripalja i Siriji.

„Rusi treba da znaju da će im se Velika Britanija oštro usprotiviti. Mi ćemo nastaviti vršenje pritiska na neke oligarhe koji okružuju Putina. Mislim da je najefikasnija mera uvođenje sankcija, ne samo zbog Ukrajine, već i licima kao što su Deripaska i ’Rusal‘“, izjavio je Džonson.

Ministar je naveo da neće uvesti sankcije svim Rusima koji žive u Velikoj Britaniji.

Prema njegovim rečima, London razmatra mogućnost jačanja pritiska na one ljude iz Putinovog okruženja koji se „nezakonito bogate“.

Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Hoću „bregzit avion“

„Baci kamen u Kensington (bogato predgrađe Londona) i pogodićeš oligarha. Međutim, neko su bliski Putinu, a neki ne“, naglasio je on.

Džonson se takođe iznenadio kada je sagovornik rekao da ruski predsednik Vladimir Putin „utiče“ na lidera laburista Džeremija Korbina.

U saopštenju Forin ofisa navodi se da je Džonson shvatio da je reč o lažnom pozivu, a Vlada Velike Britanije veruje da iza njega stoji Kremlj, prenosi Bi-Bi-Si.

Pokrenuta je istraga o tome kako je neko ko se lažno predstavio mogao da razgovara telefonom sa britanskim šefom diplomatije 18 minuta, rekla je portparolka premijerke Tereze Mej.

„Ovako nešto ne bi smelo da se događa i istraga će utvrditi okolnosti poziva kako bi se osiguralo da se tako nešto ne ponovi“, rekla je ona, prenosi Bi-Bi-Si.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala