Tači: Crna Gora nam je inspiracija

© AP Photo / /Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas u Budvi da je Crna Gora, kako je rekao, inspiracija kada je reč o evropskim i evroatlantskim integracijama, te da njeno i članstvo Albanije u NATO-u donosi stabilnost.
Zastave Crne Gore i EU - Sputnik Srbija
Poslušnost se ne isplati: Nema prečice za Crnu Goru u EU

„Crna Gora je inspiracija celom regionu za evropske i evroatlantske integracije. Srećni smo što je Crna Gora članica NATO-a. Članstvo Crne Gore i Albanije u NATO-u donosi stabilnost celom regionu Zapadnog Balkana“, rekao je Tači na 2BS Forumu, koi je danas počeo u Budvi.

Saopštio je da je Priština u procesu izmene Ustava da bi, kako je rekao, zajednica Crnogoraca bila priznata kroz garantovan mandat u parlamentu.

Kazao je da je zahvalan vlasti u Podgorici, koja je pokazala razumevanje i strpljenje za kosovske institucije u vezi sa procesom usvajanja sporazuma o demarkaciji.

„Ne bi trebalo ustuknuti pred populizmom, jer da se to desilo, nikad ne bi došlo do demarkacije“, rekao je Tači, ocenivši da je to bio mudar pristup, pa zato danas Podgorica i Priština imaju „odlične odnose“, prenela je RTCG.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala