Kosovska skijaška federacija član FIS-a: Istorijska odluka u zemlji koja ne priznaje Kosovo

© PixabaySkijanje
Skijanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska skijaška federacija primljena je kao punopravan član u Internacionalnu ski federaciju (FIS). Odluka je doneta prošle nedelje, na 51. Kongresu FIS-a koji je održan u Grčkoj od 13. do 19. maja. Članstvo su potvrdili i FIS i kosovski olimpijski komitet.

„Nakon daljeg razvijanja svojih aktivnosti, kosovska skijaška asocijacija izglasana je jednim glasom kao punopravan član“, navodi se u saopštenju FIS-a.

„Kosovska skijaška federacija je prihvaćena kao punopravan član u FIS. Odluka je doneta na 51. Kongresu FIS-a. Čestitke“, poručili su na Tviteru iz kosovskog olimpijskog komiteta, uz fotografije sa Kongresa.

Knjiga pored  zastave Srbije - Sputnik Srbija
Oči u oči sa ucenom: Šta ako Srbija prekine put ka EU

A na zvaničnoj internet stranici tog komiteta takođe se navodi:

„KSF je bio primljen u FIS samo kao ’delegirani član‘, na kongresu u Meksiku — zemlji koja ne priznaje Kosovo. U međuvremenu, koincidencija je da je istorijska odluka za KSF doneta u zemlji (Grčkoj) koja ne priznaje našu državu.“

Kongresu je prisustvovao i Skijaški savez Srbije, potvrđeno je na zvaničnoj internet stranici tog saveza. Međutim, u saopštenju nema informacija da je Kosovo primljeno u FIS.

„Delegacija Skijaškog Saveza Srbije prisustvovala je 51. Internacionalnom FIS Ski kongresu koji je održan od 13. do 19. maja u Grčkoj. Pored sastanka komiteta, održano je i predstavljanje kandidata za FIS Svetsko prvenstvo 2022/2023. godine“, stoji u kratkom saopštenju SSS-a uz fotografiju sa Kongresa.

Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta krajem 2014. godine, a takođe je član niza sportskih međunarodnih organizacija.

KosSev

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala