London: Otpuštanje Skripalja iz bolnice ne menja činjenicu da je to bio pokušaj ubistva

© Flickr / Loz PycockForin ofis
Forin ofis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otpuštanje Sergeja i Julije Skripalj, kao i policajca Nika Bejlija iz bolnice, ne menja činjenicu da je ovaj incident pokušaj ubistva uz hemijskim oružjem, izjavio je predstavnik britanske vlade.

U petak je Uprava Nacionalne službe za zaštitu zdravlja za jugozapad Engleske saopštila da je Sergej Skripalj pušten iz bolnice.

Ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko - Sputnik Srbija
Ruski ambasador: Dok ne vidimo Skripalja, ne znamo da je živ

„Veoma je dobra vest to što se, prema proceni saradnika bolnice, Sergej Skripalj oseća prilično dobro i može da bude otpušten iz bolnice. Kako su jasno dali na znanje medicinski stručnjaci, gospodinu Skripalju potreban je stalni medicinski nadzor“, rekao je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije. 

On je naveo da je poboljšanje zdravstvenog stanja Skripalja zasluga lekara i medicinskog osoblja. 

„Ipak, ne zaboravimo da činjenica da su sve tri žrtve incidenta otpuštene iz bolnice ne menja to da je ovo bio drzak i bezuman napad, pokušaj ubistva uz korišćenje hemijskog oružja“, rekao je on. 

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se pogoršali usled incidenta u Solsberiju, gde su otrovani saradnik britanskih specijalnih službi i bivši oficir Državne obaveštajne uprave Rusije Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija. 

London tvrdi da je u trovanje Skripalja nervno-parališućom supstancom A-234 umešana ruska država, što Moskva kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala