Ruski ambasador: Dok ne vidimo Skripalja, ne znamo da je živ

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko
Ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sergej Skripalj može da odbije usluge ruskih konzula, ali je Ambasada Rusije u Londonu dužna da se uveri da je s njim sve u redu, izjavio je u petak ruski ambasador u Londonu Aleksandar Jakovenko.
Solsberi - Sputnik Srbija
Skripalj pušten iz bolnice i prebačen na tajnu lokaciju

On je naglasio da Ambasada Rusije nije dobila lično saopštenje Skripalja o tome da odbija sastanak s konzulima, nego samo tvrdnje Forin ofisa o tome. 

„Čovek to treba da saopšti lično. Želimo da ga vidimo, jer do danas niko nije video njihove fotografije, niko nije čuo njihove glasove, niko nije video da li su oni (Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija) živi – mi to ne znamo. Zbog toga, u skladu s Bečkom konvencijom, moramo da budemo uvereni da je ovaj čovek živ, da je s njim sve u redu ili nije u redu, i on izjavljuje, na primer: 'Nisu mi potrebne vaše usluge'. Mi to prihvatamo i u tom slučaju zatvaramo temu. Ali u ovom trenutku nemamo pristup Skripalju i problem je u tome, rekao je Jakovenko na konferenciji za novinare. 

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se pogoršali usled incidenta u britanskom gradu Solsberiju, u kojem su otrovani saradnik britanskih specijalnih službi i bivši saradnik Državne obaveštajne uprave Rusije Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija. 

London tvrdi da je u trovanje nervno-parališućom supstancom A-234 umešana ruska država, što Moskva kategorički negira. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala