Vladika Jovan: Srbi napuštaju Balkan

© Sputnik / Đorđe KrstićVladika Jovan Ćulibrk pred poletanje
Vladika Jovan Ćulibrk pred poletanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbi se masovno iseljavaju iz Hrvatske, sa Kosova i Metohije, izjavio je vladika slavonsko-pakrački Jovan i dodao da strahuje da će taj talas zahvatiti i Srbiju i ostatak Balkana.
Episkop pakračko-slavonski g. Jovan (Ćulibrk) - Sputnik Srbija
Dan sa jedinim vladikom padobrancem u Pravoslavnoj crkvi (video)

„Gde god se selio i gde god se nalazio srpski narod, stub mu je Srpska pravoslavna crkva, koja je već pred izazovom da prihvati novi talas iseljenika. Ono o čemu se ne priča jeste da se nalazimo usred sveopšte seobe koja je sada pogodila Hrvatsku, ali nema sumnje da će zahvatiti i ostatak jugoistočne Evrope, Balkana ili kako već da nazovemo ovaj naš kraj sveta“, rekao je vladika Jovan za „Alo“.

Vladika Jovan je upozorio da će se seljenje Srba iz Srbije desiti kada EU olakša zapošljavanje državljanima zemalja koje još nisu članice Unije, prenela je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Dodao je da će to seljenje Srba pokrenuti stanje u društvu koje je prouzrokovano ratovima devedesetih godina, ali i pljačkom i lošom materijalnom situacijom.

„Usled toga, mlad čovek ne vidi budućnost u svojoj otadžbini. U takvoj situaciji on se okreće zemljama starog kapitalizma, u kojima postoje standardi i radničko dostojanstvo. U ovom trenutku Nemačka nudi milion radnih mesta“, ukazao je vladika Jovan.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala