Šef Kfora: Hapšenje Đurića — uspešna priča, ali...

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska policija privodi Marka Đurića
Kosovska policija privodi Marka Đurića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bezbednosna situacija na Kosovu je poboljšana, ali i dalje ostaje krhka, izjavio je komandant Kfora, general-major Salvatore Kuoči, koji je rekao i da je brutalna sila kosovske policije mogla da bude izbegnuta pri hapšenju šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Upitan da li je hapšenje Đurića doprinelo pogoršanju bezbednosne situacije, Kuoči kaže da je Kfor sarađivao sa kosovskim vlastima kako bi se izbeglo ikakvo pogoršanje situacije.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj: Srbe hapsili „bum-bum policajci“

„Mislim da je to bila uspešna priča iako je hapšenje nešto o čemu se može razgovarati i zaključiti da je brutalna sila kosovske policije mogla da bude izbegnuta“, rekao je Kuoči u intervjuu za prištinski „Zeri“, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe.

Po pitanju transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku Vojsku, Kuoči je potvrdio stav NATO-a da bi taj proces trebalo sprovesti kroz ustavne promene.

Kfor je, kaže, spreman da pomogne kosovskim vlastima da uhapse sve optužene pred Specijalnim sudom za zločine tzv. OVK, rekao je on.

„Obezbedićemo slobodu kretanja i bezbednu sredinu time što ćemo izbeći bilo kakvo pogoršanje situacije kao ishod tih hapšenja i u suštini, nastavićemo da pružamo bezbednost narodu Kosova“, rekao je Kuoči.

Komandant Kfora smatra da iako se bezbednosna situacija na Kosovu poboljšala, ipak ostaje krhka, ali je naglasio da Kfor može da reaguje tek nakon kosovske policije i Euleksa.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala