Ivanjica potopljena: Ne smemo da zamislimo šta bi bilo da nismo ispalili rakete (video)

Pratite nas
Jaka kiša i grad pogodili su centar Ivanjice i okolna sela.

Nezapamćena oluja počela je juče oko 18 časova i 45 minuta, a prema rečima očevidaca, takvu kišu ne pamte godinama unazad.

Zajedno sa kišom padao je i grad veličine oraha u tri navrata više od 15 minuta.

Zamenik predsednika Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je da je ceo centar opštine potopljen, jer zbog ogromne količine vode kanalizaciona mreža nije mogla ispravno da funkcioniše.

„Ulice su potopljene, sad se polako suše, ali imamo veliki broj intervencija u domaćinstvima, jer je voda ušla u podrume kuća. Sve ekipe su na terenu i radimo sve što je u našoj moći da pomognemo građanima“, izjavio je Mitrović za Glas zapadne Srbije. 

Na pitanje kakva je situacija u ivanjičkim selima, Mitrović kaže da ekipe još uvek nisu izašle na teren, ali da je šteta u malinjacima i voćnjacima sigurna. 

„Kakvo je tačno stanje znaćemo u ponedeljak. Protivgradni strelci su uradili sve što je bilo neophodno, ispaljeno je 100 protivgradnih raketa, što nije sprečilo grad, ali je pomoglo da šteta ne bude još veća. Ne smem ni da zamislim koje veličine i koliki bi grad padao da nismo ispalili protivgradne rakete“, naglasio je Mitrović.

Nevreme u Ivanjici napravilo je i manje materijalne štete na krovovima kuća i automobilima.

RTS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala