Pompeo: Amerika želi da se Rusija pridruži „demokratskom svetu“

© Flickr / Gage SkidmoreMajk Pompeo
Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države žele da se Rusija pridruži „demokratskom svetu“ i spremne su za takav dijalog, a na Moskvi je da napravi izbor, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.
Kapitol u kome zaseda Kongres SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Kongres SAD zvanično optužio Rusiju za mešanje u izbore

„Izbor je na Vladimiru Putinu i na Rusima. Voleli bismo da se oni ponovo ujedine s demokratskim svetom i da se ponašaju drugačije nego danas. Spremni smo za takav dijalog. To je njihov izbor, da li žele da budu deo toga ili ne“, rekao je Pompeo na konferenciji za novinare održanoj u petak. 

Pompeo je rekao da je „ruska pretnja“ bila tema ministarskog sastanka zemalja NATO-a u Briselu i da su se učesnice skupa obavezale da sarađuju radi neutralisanja ovih rizika i radi obuzdavanja Rusije. 

Američki državni sekretar je, takođe, rekao da je Savet šefova diplomatije zemalja NATO-a u petak razgovarao o eventualnom članstvu Ukrajine u Alijansi, ali da toj zemlji predstoji još mnogo rada da bi se pridružila tom savezu. 

„Danas smo diskutovali o Ukrajini i njenom potencijalnom ulasku u NATO. Ima mnogo posla koji treba obaviti da bi se to postiglo“, rekao je Pompeo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala