Poklonska ukrajinskom ambasadoru u Beogradu: Nemoćni ste, pa pričate gluposti

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaNatalija Poklonska
Natalija Poklonska - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine bespotrebno priča gluposti, što govori samo o jednom – njihovoj nemoći“, izjavila je poslanica ruske Dume Natalija Poklonska za Sputnjik povodom reagovanja ukrajinskog ambasadora u Beogradu na njenu posetu Srbiji.
Natalija Poklonska - Sputnik Srbija
Poklonska: Imam srpsku krv

„Želela bih da ih podsetim da je veoma mnogo zvaničnika Ukrajine koji su izvršili državni prevrat 2014. godine na ruskim poternicama za zločine, između ostalog i nad ukrajinskim narodom“, rekla je Poklonska i dodala da treba samo videti šta su oni uradili sa svojim narodom i od nekada lepe zemlje Ukrajine.

„To je faktički genocid nad ukrajinskim narodom jer oni danas ubijaju i uništavaju vlastiti narod. Uništavaju čitava naselja na jugoistoku Ukrajine, ranjavaju decu. Predsednik Porošenko kaže da će njegova deca ići u školu, a da će deca Donbasa sedeti u podrumima“, podsetila je ona u izjavi za Sputnjik.

„Zato je najvažnije da se niko ne ugleda na njih, jer zbog grantova koje su dobili od svojih gazda koji upravljaju njima kao marionetama ne preostaje im ništa drugo do da daju takve glupe izjave i da pričaju kako su nezadovoljni što sam ja došla u Srbiju“, dodala je Poklonska.

Poklonska je, inače, gost Odbora za dijasporu u vezi sa pitanjem rešavanja problema naših ljudi koji žive u Rusiji, a ovo je njena prva zvanična poseta Srbiji od kako je izabrana za deputata ruske Dume.

Natalija Poklonska u Skupštini Srbije - Sputnik Srbija
Poklonska: I srpsko Kosovo će dočekati pravdu kao Krim (video, foto)

Iz Ukrajinske ambasade u Beogradu juče je saopšteno da se Poklonska nalazi na poternici ukrajinskog tužilaštva.

„Dakle, ona koja poziva na rušenje teritorijalne celovitosti, na državnu izdaju, na kršenje osnovnih ljudskih prava i bespravna gonjenja, smatra se kod srpskih poslanika osobom za saradnju. Šta će srpski narod naučiti od takve ličnosti? I što je najgore, kako će izgledati srpski narod u očima Ukrajinaca“, prenela je sinoć Televizija N1.

Ukrajinski ambasador dodao je i da očekuju da Vlade Srbije osudi susret sa Poklonskom kom su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije.

Intervju za Sputnjik sa Natalijom Poklonskom čitajte u subotu na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala