Skandalozno ponašanje predstavnika SAD uoči konferencije svedoka o hemijskom napadu

© AP Photo / Peter DejongSedište Organizacije za zabranu hemijskog oružja u Hagu
Sedište Organizacije za zabranu hemijskog oružja u Hagu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik SAD pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja svesrdno se potrudio da njegove kolege ne dođu na konferenciju za novinare o situaciji u sirijskom gradu Dumi, koju su organizovale ruska i sirijska delegacija u OZHO, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri ovoj međunarodnoj organizaciji Aleksandar Šuljgin.
OZHO - Sputnik Srbija
Sirijski lekar: Pacijenti bolnice u Dumi nisu imali znake hemijskog trovanja

„Otvoreno ću reći da na konferenciji za novinare nije bilo zapadnih partnera. Ni Francuza, ni Amerikanaca, ni Engleza. Pored toga, učinili su sve što su mogli, američki predstavnik je iz petnih žila nastojao da odvrati ostale svoje saveznike od učešća u ovom brifingu“, rekao je Šuljgin. 

Diplomata je objasnio da se „oni boje da pogledaju istini u oči, da se boje da vide malog Hasana koji će raskrinkati njihovu laž“. 

Ranije je u sedištu OZHO održana konferencija za novinare uz učešće svedoka tobožnjeg hemijskog napada. Na konferenciji je učestvovalo 17 Sirijaca, među kojima i porodica dečaka Hasana Dijaba, koji je ranije ispričao kako je angažovan da učestvuje u izrežiranom video-snimku hemijskog napada čiji su autori pripadnici „belih šlemova“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala