Dejan Stanković: Drago mi je što će „moje dete“ oboriti rekord u Rusiji

© AP Photo / Pier Paolo CitoDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da mu je drago što će ga Branislav Ivanović prestići po broju utakmica za nacionalni tim i da je takav epilog prirodan, ali i da rekordi nisu bitni, već ono što se uradi na terenu.

Ivanović je sa 102 meča na jedan nastup od rekordera Stankovića i pred Svetsko prvenstvo u Rusiji trebalo bi da ga nasledi na vrhu.

Branislav Ivanović - Sputnik Srbija
Srbiji u Rusiji ni Putin ne može pomoći: Samo čudo orlove spasava od ponora

„Hvala bogu da će Ivanović da me smeni, tako i treba. Kao što će jednog dana možda neko i njega smeniti, a onda i tog naslednika… Bitan je grb, ono što uradiš za reprezentaciju, neka bude takvih utakmica ’milion‘ svakog od igrača. Rekordi nemaju veze… Svašta se pričalo i pisalo, Bane je moje dete, neko ko je odrastao i napravio fenomenalnu karijeru. Bila mi je čast, verujem i njemu, da delimo svlačionicu i borimo se za isto. Ivanović je odličan momak i igrač“, rekao je Stanković Tanjugu.

Bivši as Crvene zvezde, Lacija i Intera, ubeđen je da Srbija ima velike šanse da prođe u eliminacionu rundu na Mundijalu u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kostarike.

„Mundijal je specifično takmičenje, ogromna je odgovornost i pritisak. Prve dve utakmice ti govore sve, odlučuju da li ćemo ići dalje… Kao što sam pre kvalifikacija rekao da ćemo otići u Rusiju, tako i sada verujem da ćemo tamo napraviti veliki rezultat. Stojim uz reprezentaciju Srbije i verujem u nju ko god da je selektor ili igrač, i tako bi trebalo svako da razmišlja“.

Kako je naglasio, ima puno poverenje u selektora Mladena Krstajića, još jednog nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije.

„Verujem u mog bivšeg saigrača, dragog prijatelja Mladena, selektor je reprezentacije, samim tim i moj. Predstavljaće našu zastavu i braniti naše boje. Nemam razloga da ne verujem u njega, svom snagom i srcem sam uz Krstajića i ’orlove‘“.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala