Kremlj: Sankcije su uobičajena praksa za Ameriku

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaKremlj je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka.
Kremlj  je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije iznenađen odlukom SAD da odloži uvođenje novih sankcija protiv Rusije. On smatra da je rano govoriti da je Vašington takvim gestom pokazao dobru volju.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp nije slučajno „povukao ručnu“ prema Rusiji

Peskov je kazao da je rano na osnovu jednog dana govoriti i davati ocenu.

„Kremlj više ništa ne može da iznenadi“, rekao je Peskov.

„Prema našem mišljenju, jedine legitimne sankcije su one koje uvodi SB UN“, podsetio je portparol ruskog predsednika.

Samo u 20. veku sankcije u svetu su bile uvedene 174 puta, od kojih su 110 uvele SAD.

„Nažalost, sankcije su uobičajena praksa spoljne politike SAD sa kojom se ne možemo složiti i smatramo ih nezakonitim“, dodao je on.

Prethodno je stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli izjavila da će SAD u ponedeljak objaviti nove ograničavajuće mere protiv Rusije zbog odnosa Moskve sa Damaskom. Međutim, američki predsednik Donald Tramp je doneo odluku da obustavi proces uvođenja novih ekonomskih sankcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala