Nestalo pola tone droge iz skladišta. Policajci: Pojeli miševi!

© SputnikMarihuana
Marihuana - Sputnik Srbija
Pratite nas
U argentinskom gradu Pilaru, severozapadno od prestonice Buenos Ajresa, osmorica policajaca dobila su otkaz jer su za nestanak droge iz skladišta optužili — miševe.
List kanabisa - Sputnik Srbija
Srbi najviše vole marihuanu

Bi-Bi-Si prenosi da su istražitelji otkrili da je 540 kilograma marihuane nestalo iz policijskog skladišta u Pilaru. Bivši komesar gradske policije Havijer Spesija i njegove kolege policajci izjavili su na sudu da su drogu pojeli miševi.

Navodi se da forenzički stručnjaci sumnjaju da bi miševi za drogu pomislili da je hrana i da bi verovatno uginuli da su pojeli marihuanu.

Policajci će 4. maja dati iskaz pred sudijom koji treba da odluči da li je droga nestala „iz ličnog interesa ili zbog nemarnosti“.

U to skladište je u poslednje dve godine uneto šest tona marihuane, a manjak je primetio novi policijski komesar Emilio Portero, koji je nasledio Spesiju. Portero je obavestio unutrašnju kontrolu, a pretresom u skladištu utvrđen je manjak, jer je pronađeno 5.460 kilograma marihuane.

Navodi se da je na Spesiju počelo da se sumnja kada je otkriveno da, pre napuštanja funkcije u aprilu 2017, nije potpisao inventar zaplenjene droge, a još nije predao ni izveštaj o prihodima za prošlu godinu.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala