Ruski ambasador u UN: Svet se kreće ka opasnoj granici

© REUTERS / Lucas JacksonAmbasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja u Savetu bezbednosti UN
Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja u Savetu bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki mediji slušaju izjave ruske strane u Savetu bezbednosti UN, ali su njihovi izveštaji prilično oskudni, izjavio je ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na televiziji „Rusija 1“.
Zasedanje Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija
SB UN o sirijskoj krizi: Velike sile se nisu dogovorile (video)

„Naravno da čuju. U američkoj štampi takođe se navode reference, ali naravno, jasno je da su ove reference ograničene i to nije najvažnije što sam hteo da kažem na nekom zasedanju“, odgovorio je Nebenzja na pitanje da li američka štampa objavljuje i čuje izjave ruskog ambasadora u Savetu bezbednosti UN.

On je dodao da Rusija sa zebnjom posmatra kako se svet kreće ka opasnoj granici.

„Otvoreno govorimo da sa zebnjom posmatramo kako se svet, nažalost, kreće ka opasnoj granici“, naglasio je on.

Rusiju slušaju mnogi, ali je ne čuju glavni partneri koji se pripremaju za avanture sa „pogubnim ushićenjem“, rekao je ambasador.  

Nacrt američke rezolucije o istrazi „upotrebe hemijskog oružja“ u Siriji, koji je u utorak blokiran na sastanku Saveta bezbednosti UN, od starta je bio nemoguć i Zapad je znao za to, rekao je Nebenzja.

„Rezolucija na koju smo stavili veto otpočetka nije imala šanse i to su vrlo dobro znali naši partneri. Znali su i čime će se završiti glasanje. I mi smo govorili o tome“, objasnio je Nebenzja.

Rusija i Sjedinjene Američke Države su u utorak stavile na glasanje Sveta bezbednosti UN svoje nacrte rezolucija o istrazi upotrebe hemijskog oružja u Siriji. Nijedan od njih nije prošao. Ukupno su dostavljena tri dokumenta. Trebalo je da ovi dokumenti predstavljaju odgovor na nedavne izveštaje o hemijskom napadu koji se navodno dogodio u sirijskom gradu Dumi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala