Vučić: Srbija će uvek pomagati RS i biti uz svoj narod

© Tanjug / Rade PrelićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pomoć Srbije Republici Srpskoj svakog meseca i godine biti sve veća, kao i da će Srbija uvek biti uz svoj narod jer zna da je RS uvek bila spremna da pomogne Srbiji.

Predsednik Vučić zahvalio je građanima Trebinja na veličanstvenom dočeku i na tome što poštuju Srbiju. Ukazao je da će Srbija nastaviti da poštuje integritet BiH, ali da joj niko ne može zabraniti da voli Republiku Srpsku.

„Niko nam ne može zabraniti da volimo Srpsku jednako koliko ona voli nas“, istakao je srpski predsednik.

Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Srpska će podržati sve što čini Srbija

Vučić je detaljno u Trebinju govorio o projektima na čijoj realizaciji je Srbija pomogla Republici Srpskoj, a posebno je istakao izgradnju vrtića „Srbija“, za koji je vlada izdvojila pola miliona evra, a koji će, kako je rekao, biti završen do kraja maja.

Predsednik je najavio i ulaganje u mesto Banjci, gde stanovnici nemaju vodovod.

„Rekli su mi da nemaju vodovod i da im je potrebno 300.000 evra. Srbija je to preuzela na sebe. I onda, kada vam kažu da je Srbija nešto obećala, hoću da znate da ćete novac kroz sedam dana i dobiti", poručio je Vučić.

Podsetio je da je za vrtić „Srbija“ u Trebinju vlada već izdvojila novac, te da to pokazuje da „kod Srbije nema čekanja“, posebno jer je, kako kaže, njeno finansijsko stanje u boljem položaju nego što je bilo.

„Ovo je treća godina da imamo finansijski suficit, kao četiri zemlje u Evropi. Srbija nije kao te zemlje po bogatstvu, ali jeste po finansijskoj disciplini. Zato možemo da pomognemo našem narodu, i zato smo pomagali Republici Srpskoj“, poručio je predsednik u Trebinju.

Najavio je, između ostalog, i ulaganje u put Tjentište — Foča, za koji će, kaže, biti izdvojeno pet miliona maraka odmah.

Kako je rekao, najlepši utisak na njega su ostavila deca kod vrtića u Trebinju, koja su ga dočekala uzvicima „Srbija“.

„To nigde u svetu ne možete da doživite, osim u Hercegovini“, poručio je on.

Predsednik RS Milorad Dodik na konferenciji u Beogradu - Sputnik Srbija
Dodik: NATO vežbe na Manjači neće biti

Predsednik je Trebinjcima poželeo sve najbolje i ponovio da Srbija mnogo voli RS, kojoj će uvek pomagati.

Vučić je u Trebinju otvorio Kancelariju Konzulata Srbije, a nakon toga je u prisustvu gradskih zvaničnika i predsednika RS Dodika, posetio i Hercegovačku kuću u kojoj su izloženi hrana i piće po kojima je poznata istočna Hercegovina.

On se zatim uputio u park pored hotela „Platani“, gde su ga dočekali brojni građani, kao i najmlađi Trebinjci koji su bili obučeni u srpske narodne nošnje.

Okupljeni građani, koji su u parku pozdravljali aplauzima Vučićevo obraćanje, nosili su transparente sa slikama predsednika Srbije, ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i ispisanim transparentima „Drina nije granica“, „Kosovo je srce Srbije“, „Svi dolazili i obećavali, samo Vučić ispunjava“, „Od Trebinja do Beograda svi vole Aca i Milorada“.

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala