Zaharova: Skripaljeva mačka se priprema za izvršenje zadatka

© REUTERS / Hannah McKayPolicija okružuje kuću bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju
Policija okružuje kuću bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova našalila se tokom gostovanja na televiziji „Rusija 1“ u vezi sa sudbinom mačke koja je pobegla iz kuće bivšeg pukovnika Glavne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergeja Skripalja u britanskom Solsberiju.
Grb na zgradi ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Ruska ambasada: Ako niste povezani sa zločinom, zašto uništavate dokaze

„Druga mačka pod pseudonimom Musja je pobegla. Mogu da kažem da se potpukovnik Koškina (Mačkić) nalazi na teritoriji Velike Britanije i da se priprema da izvrši dobijeni zadatak. Zasad više ništa ne mogu da kažem“, našalila se Zahrova.

Ranije su dva morska praseta uginula od žeđi u Skripaljevoj kući koju je opkolila policija. Britanske vlasti takođe su saopštile da je mačak Neš van Drejk pronađen u stanju stresa i morao je da se uspava.

Bratanica Sergeja Skripalja, Viktorija, izjavila je da je on imao dve domaće mačke. Sudbina mačke koja je pobegla je nepoznata.

Ranije je predstavnik ambasade Rusije u Londonu rekao da se stiče utisak da su ljubimci Sergeja Skripalja mogli biti uništeni kao „neprijatni dokazi“. 

Bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je radio za britansku obaveštajnu službu, i njegova ćerka Julija, otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju, što je izazvalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234, koje britanske vlasti nazivaju „novičok“, umešana Moskva, što ruska strana kategorički negira.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala