Ruska ambasada: Ako niste povezani sa zločinom, zašto uništavate dokaze

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGrb na zgradi ambasade Rusije u Londonu
Grb na zgradi ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaposleni u ambasadi Rusije u Velikoj Britaniji reagovali su na članak „Sandej tajmsa“ posvećen bivšem pukovniku GRU Sergeju Skripalju i njegovoj ćerki Juliji.

Na nalogu na Tviteru ruske diplomatske misije navodi se da su ruske diplomate reagovale na članak pod naslovom „CIA ponudila Sergeju i Juliji Skripalj novo državljanstvo“. U tekstu se navodi da će Sergeju i Juliji Skripalj ponuditi nove pasoše i život u SAD kako bi se zaštitili od drugh napada.

​Na to je ruska diplomatska misija još jednom izrazila sumnju u tok istrage incidenta.

„Dve žrtve izolovane od sveta i čak od svoje porodice, dokazi — od životinja do čitavih kuća — uništeni, a reakcija britanskih medija ’pod kontrolom vlade‘: Ako nemate nikakve veze sa zločinom, zašto uništavate dokaze“, piše u saopštenju ambasade.

Bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je radio za britansku obaveštajnu službu, i njegova ćerka Julija, otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju, što je izazvalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234, koje britanske vlasti nazivaju „novičok“, umešana Moskva, što ruska strana kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala