Kremlj: Odvratno i neprihvatljivo poređenje Putina i Hitlera

© AP Photo / Virginia MayoMinistar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson na konferenciji za medije u sedištu NATO-a
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson na konferenciji za medije u sedištu NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da Rusija koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu kao pi-ar potez u stilu Hitlera i Olimpijskih igara 1936. godine, odvratnom i uvredljivom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Boris Džonson - Sputnik Srbija
Britanski ministar izgubio kompas: Džonson uporedio Putina sa Hitlerom

„To je apsolutno odvratna izjava koja ne priliči ministru spoljnih poslova bilo koje zemlje“, rekao je Peskov.

„To je nesumnjivo uvredljivo i nedopustivo“, dodao je portparol Kremlja.

U sredu je na sastanku parlamentarnog odbora za međunarodne poslove član odbora i poslanik Laburističke partije Jan Ostin izjavio da „Putin namerava da iskoristi (Svetsko prvenstvo u fudbalu) kao što je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine“. „Kao pi-ar potez“, precizirao je on. Džonson se složio sa svojim kolegom.

Kremlj konstatuje da Velika Britanija ne želi da zaista sarađuje sa Rusijom u istrazi „slučaja Skripalj“, a sve izjave Londona o ovom pitanju nemaju apsolutno nikakvih dokaza i najčešće su lišene čak i elementarne logike, rekao je Peskov.

Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Džonson je pun otrova, mržnje i besa

On je dodao da Moskva računa ne „barem neku elementarnu političku logiku i mudrost naših kolega po tom pitanju“.

Bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj koji je radio za britanske obaveštajne službe i njegova ćerka Julija pronađeni su u nesvesnom stanju u britanskom gradu Solsberiju 4. marta. Prema navodima britanske vlade, oni su otrovani nervnim agensom koji je navodno proizveden u Rusiji, što Rusija izričito negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala