Počelo suđenje premijeru Makedonije zbog korupcije

© Fotolia / Ognen TeofilovskiPremijer Makedonije Zoran Zaev
Premijer Makedonije Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon nekoliko odlaganja, danas je na sudu u Skoplju počeo proces protiv makedonskog premijera Zorana Zaeva, optuženog za korupciju.
Demonstranti  u Skoplju na bagerima ispred makedonskog parlamenta demonstriraju protiv sporazuma koji bi obezbedio službenu upotrebu albanskog jezika, Makedonija - Sputnik Srbija
Albanski naum u Makedoniji – Zavadi braću, pa vladaj!

Zaev se na današnjem ročištu izjasnio da nije kriv, dodajući da je uveren da će tokom suđenja biti odbačene optužbe protiv njega koje su iskonstruisane dok je bio lider opozicije, prenosi MIA.

Zoran Zaev, 43-godišnji socijaldemokrata koji se nalazi na vlasti od juna 2017. godine, optužen je da je primio mito od oko 160.000 evra od lokalnog biznismena kako bi kupio građevinsko zemljište u Strumici, gde je bio gradonačelnik.

„Dokazaćemo da je Zaev, dok je bio gradonačelnik Strumice 2013. primio mito i da je kriv“, rekla je državna tužiteljka Valentina Bislimovska.

Početak tog procesa je redovno bio odlagan od početka 2016. godine.

Zaev je naveo da je cilj optužbe da ga spreče da se bavi politikom.

Makedonsko državno tužilaštvo namerava da kao dokaz podnese video-snimak snimljen skrivenom kamerom tokom razgovora Zaeva sa jednim biznismenom. Premijerov advokat Filip Medarski osporava autentičnost snimka.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala