Ambasada Rusije u Londonu: Situacija u medijima pretvara se u novu rundu antiruske kampanje

© REUTERS / Toby MelvillePripadnici policije na mestu gde su otrovani bivši pripadnik ruske obaveštajne službe Sergej Skripalj i njegova ćerka u Salzberiju
Pripadnici policije na mestu gde su otrovani bivši pripadnik ruske obaveštajne službe Sergej Skripalj i njegova ćerka u Salzberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije obratila se Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije zbog situacije sa trovanjem muškaraca i žene u gradu Solsberiju, saopštio je pres-sekretar ruskog diplomatskog predstavništva.
Britanski policajci ispred restorana ispred koga su pronađeni bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka - Sputnik Srbija
Otkriveno ko je devojka koja je bila sa otrovanim obaveštajcem

„Britanske vlasti i policija moraju odmah da intervenišu i informišu Ambasadu Rusije i britansko društvo o stvarnoj situaciji kako bi se okončala demonizacija Rusije. S obzirom na gore navedeno, Ambasada je zatražila odgovarajuća objašnjenja od Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da Ambasada nema zvanične informacije o incidentu ni od policije ni od drugih britanskih vlasti.

Ambasada je naglasila da se situacija u medijskom prostoru brzo „pretvara u novu rundu antiruske kampanje koja se već vodi u Velikoj Britaniji“. Takođe se navodi da se u medijima pojavljuju različite spekulacije.

„Iako britanska policija nije dala nikakve suštinske izjave o okolnostima događaja, iz medija se može steći utisak da se radi o planskoj akciji ruskih obaveštajnih službi, što je apsolutno neistinito“, dodala je Ambasada.

Juče je list „Skotiš san“ javio da je bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen za izdaju, prebačen u bolnicu u Solsberiju pod sumnjom da je otrovan.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala