Dačić: Možda je bolje da neki malo ne budu na funkcijama

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da nije zadovoljan rezultatom koji su socijalisti ostvarili na beogradskim izborima.

On je ponovio da SPS neće imati gradonačelnika Beograda i istakao da njegova stranka to nije zaslužila.

Lista „Ivica Dačić — SPS — Dragan Marković Palma — JS“ osvojila je 6,13 odsto glasova na izborima, što znači da će u Starom dvoru imati devet odbornika.

„Realan broj glasova koji je trebalo da osvojimo je osam, devet odsto. SPS mora više da iskoristi moj rejting… Međutim, socijalisti su teški ljudi, ne prihvataju autoritete… I dalje moram da se svađam sa njima da li sam izdao Slobu ili nisam, pa gde je Slobina slika…“, rekao je Dačić u emisiji „Ćirilica“ na televiziji „Hepi“, prenosi B 92.

Patka u Narodnoj skupštini - akcija inicijative NE da (vi) mo Beograd povodom leks specijalisa za Beograd na vodi - Sputnik Srbija
Najveća čistka srpske politike: Stari vukovi „posečeni“, patkice na broju

Dačić je dodao da mu je direktor „Ipsosa“ Marko Uljarević rekao da je njegov lični rejting dosta visok, te je ocenio da stranka to mora da koristi.

Navodi i da često postoje svađe da li će naziv liste da bude „Socijalistička partija Srbije — Ivica Dačić“, što je pogrešno.

„Pogrešno je i to ne zbog mene… Time se podiže rejting stranke. Lista oko SNS-a imala je ime Aleksandra Vučića, svima je jasno da je on okosnica politike naprednjaka. Ako to u SPS-u ne može da bude Dačić, onda treba da nađu novog predsednika“, rekao je Dačić.

Osvrnuo se i na pojedine tekstove u medijima da će SNS „iz sažaljenja“ pozvati socijaliste da budu deo vlasti u Beogradu.

„Mislim da bi za našu partiju i njene članove bilo pedagoški dobro da malo ne budu na funkcijama. Uz mene su navikli da stalno budu na vlasti“, rekao je Dačić.

Dačić je istakao i da je sa Vučićem više puta pričao o izborima u Beogradu pre glasanja, a da su procenjivali da li treba da izađu na jednoj listi ili dve liste.

„Nismo zadovoljni rezultatom i mnogo je razloga za to. Potrebne su promene i reforme u našoj stranci, ali to nema nikakve veze u smislu našeg opredeljenja na republičkom nivou. A da li će SPS da bude na vlasti u Beogradu? Apsolutno je nebitno, niko ne treba da ima obavezu prema SPS-u. Spremni smo da budemo deo tog tima, ali možda je i dobro da se neko malo školuje“, naveo je Dačić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala