Dačić: I kad bi nam Vučić ponudio, ne bismo dali gradonačelnika

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je uveren da će ta stranka nastaviti da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na gradskom nivou, ali je odbacio mogućnost da novi gradonačelnik Beograda bude iz redova SPS.

Dačić je rekao da je sinoć posetio štab SNS-a i da je čestitao Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi, dodajući da su se njih dvojica sastali i jutros, ali da nisu razgovarali o formiranju vlasti u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Povećanje plata i penzija već od maja ili juna

„Imali smo sastanak o nekim drugim temama. Kada je reč o konkretnim rešenjima u gradu, čekaće se da se proglase rezultati, da se vidi da li se neko žalio, da li će biti ponavljanja na nekim biračkim mestima… Tako da sačekajmo tih 50 dana koje je spomenuo Vučić“, kazao je Dačić novinarima u beogradskom naselju Ovča, gde je prisustvovao uručenju ključeva stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH.

Dačić je izričito odbacio mogućnost da prvi čovek prestonice bude član SPS-a, čak i kada bi im, kako kaže, Vučić to ponudio.

„Nismo to zaslužili. Oni su pobedili i treba da imaju svog gradonačelnika“, naglasio je Dačić.

Upitan koga bi izabrao za gradonačelnika između Siniše Malog, Gorana Vesića i Irene Vujović, koji se spominju kao glavni kandidati, Dačić je odgovorio da Vučić kao predsednik najveće stranke koja je pobedila treba da donese tu odluku.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan izbornim rezultatima, budući da je SPS u odnosu na 2014. dobio dvostruko manje glasova, Dačić je rekao da su beogradski izbori bili „čistilište“ za tradicionalne partije ističući da je, uz SNS, partija na čijem je čelu jedina koja je preživela.

Dačić smatra i da je opozicija nanela sebi štetu time što je, kaže, Vučića „gurnula“ u gradsku kampanju govoreći da su beogradski izbori za lidera SNS „biti ili ne biti“ i da će ga na njima srušiti.

„Naša lista nije bila u žiži u ovoj kampanji i normalno je da se deo birača odlučuje za one za koje je sigurniji da će pobediti. Vučić je stavljen u prvi plan, a mi smo imali svog kandidata, nisam ja bio u prvom planu tokom kampanje“, naveo je Dačić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala