Vučić: Povećanje plata i penzija već od maja ili juna

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će povećanje penzija i plata biti znatno pre kraja godine, već u maju ili junu, a sa primenom bi se počelo od 1. septembra, a ne kao što se dosad mislilo — od 1. januara naredne godine.

Vučić je za televiziju „Pink“ rekao da je o tome jutros razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.

„Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam jutros razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić na konferenciji SNS-a - Sputnik Srbija
BITKA ZA BEOGRAD: SNS-u većina mandata, vatromet u čast pobede i Vučićevog rođendana

On je rekao da su to rezultati rada i da je to ono što opozicija ne shvata, da ljude interesuje rad, a ne mržnja protiv njega. Vučić je rekao da je očekivao da će oni ponovo napraviti istu tu grešku.

„Ovo su peti izbori koje mi dobijamo, jer su ponovo kampanju za izbore pretvorili u za i protiv Vučića“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, opozicija nije imala šta da kaže o beogradskim problemima, već se sve svelo na poruke da će srušiti Beograd na vodi i da će sve biti džabe.

To nije moguće, rekao je Vučić i dodao da je važno da su građani zapravo želeli da vide kako će se razvijati njihov grad.

Neću više na RTS bez ugovora da mi neće smanjivati ton

Vučić je izjavio da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton, a posle slučaja sa gostovanjem člana Predsedništva Srpske napredne stranke u emisiji „Upitnik“ na RTS, koji je okarakterisao kao najdirektniji politički napad.

Vučić je rekao da ono što se desilo Vesiću na RTS, nije se desilo od 1990. godine nikome i da je to „nešto sa najtežim posledicama“.

„Ja više nikada neću pristati da odem na RTS dok ne potpišem ugovor da moj čovek bude zajedno sa njima, da može da vidi da ne diraju i da ne smeju da diraju reglere“, rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u izborni štab SNS - Sputnik Srbija
Vučić: Ova pobeda nije bila laka

Slučaj sa smanjivanjem tona Vesiću dok je govorio, kaže Vučić, „nešto je zastrašujuće“, sa direktnom političkom konotacijom.

„U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se ’ubi‘ da ga nadglasa i uspešniji je u tome, u stvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca“, rekao je Vučić.

To je, kaže, suštinski direktan politički napad, najdirektniji mogući.

„To je kao kad organizujete dvojici boks meč u Las Vegasu, a jednom između prve i druge runde date pesak da protivniku baci u oči, a onda pošto ni to nije dovoljno, date mu između druge i treće runde staklo i lepak da stavi na rukavice, da može da pobedi“, naveo je predsednik i dodao da u debati, u kojoj postoje ravnopravni uslovi, to niko ne sme da čini.

Osvrnuo se i na komentare posle pisma članice REM-a Olivere Zekić i kaže da je razumeo motive napada na nju.

„Ko god se pojavi i ukaže na nešto, kreću u žestoku kampanju da niko ne bi imao hrabrosti da kaže istinu i to rade sve vreme. Mene mrze, a baš me briga šta govore i misle o meni, imam stav i izlazim sa njim javno, ne sekiram se šta će da kažu i zato je ogromna mržnja“, rekao je Vučić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala